IT-tjänster för företag

TeleComputing förvärvar Excanto – Stärker positionen i Sverige och satsar på fastighetsbranschen

13 augusti, 2018

TeleComputing har tecknat avtal om att köpa det svenska IT-företaget Excanto. ”Vi kommer att bli kundens bästa partner för affärsutveckling i Norden. Med Excanto i laget stärker vi positionen i Sverige generellt, och i både Sverige och Norge specifikt för kunder inom fastighetsbranschen, säger koncernchef Terje Mjøs.

Med förvärvet av Excanto har TeleComputing över 300 anställda i Stockholmsregionen. -Vi blir nu mycket starka i Stockholm, blir en företags-ISP och får 700 nya kunder, säger Mjøs. Excanto har kunder som Vasakronan, och de börsnoterade Kungsleden, Hemsö, Fast Partner, Hemfosa mfl och är marknadsledande på Fastighets-IT. Dessutom har Excanto Sveriges största fackförbund Unionen som kund.

Excanto ger företag snabb tillgång till Internet genom ett eget fibernät, och har en säker infrastruktur med hög prestanda. Excanto är experter på IaaS och hybrida molntjänster, och levererar tjänsten Excanto eDesktop®, en säker virtuell lösning, som kan nås från vilken PC eller mobiltelefon som helst.

–Det är en rasande snabb teknisk utveckling i fastighetsbranschen, som i flera andra branscher. Med Excanto tar vi nu ytterligare steg för att bli kundens bästa partner för digitalisering, säger Mjøs.

TeleComputing har köpt fem andra företag under året, och förstärkningen av rådgivningskapaciteten är viktig. Förvärvet av integrationsspecialisten iBiz Solutions i våras, och de nyligen förvärvade IT-företagen 99x, Keystep, Digisys och LanTeam, är centrala för TeleComputings planer på ytterligare tillväxt.

– Kunderna vill öka nyttjandet av molntjänster, men önskar mer hjälp och råd på vägen dit. Vi märker också större efterfrågan på bra integrationslösningar och säkerhetstjänster, och målet är ha det starkaste erbjudandet inom hybrida molntjänster som plattform för digital transformation, säger Mjøs. Marcus Lindstedt, VD för Excanto, tycker att Excanto tjänster passar bra med TeleComputings tjänsteutbud och kompetens inom hybrida molnlösningar, IT-drift och integrationer. -Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör på den nordiska marknaden och kan erbjuda våra kunder bättre tjänster till en marknad i starkt tillväxt, säger Lindstedt.

Köpeskillingen är inte angiven.

Med förvärven av Excanto, LanTeam, Keystep, 99X i tillägg till iBiz och Digisys tillkännagavs tidigare i år, kommer TeleComputing, proforma på helårsbsasis, att omsätta drygt 2,4 miljarder kronor och har över 1 100 anställda fördelat på 11 orter i 4 länder.

Om TeleComputing
TeleComputing-koncernen är en leverantör av kompletta hybrida molntjänster i den nordiska marknaden. TeleComputing hjälper verksamheter att skapa affärsvärde genom IT. Koncernen har över 1100 anställda på 11 orter i 4 länder och cirka 2000 företag som kunder i Norden. TeleComputing är certifierade på ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) och ISO 14001 (miljö). TeleComputing ägs av IK Investment Partners. För mer information se www.telecomputing.se

Kontaktpersoner
TeleComputing: Koncernchef Terje Mjøs, tel. +47 900 34 159
Excanto: VD, Marcus Lindstedt, tel. +46 70 990 95 00