eDesktop – Desktop as a Service

Desktop as a Service, DaaS, VDI, Virtuell desktop, Virtuell PC – kärt barn har många namn. Vi har valt att kalla vår tjänst inom området för Excanto eDesktop®.

Excanto eDesktop® är navet i vår tjänsteportfölj. Med den som bas kan du skapa en modern IT-miljö som uppfyller medarbetarnas, IT-avdelningens och ekonomiavdelningens behov.

Tjänsten Excanto eDesktop® ger dig som användare en ”virtuell PC i molnet”. Den är tillgänglig oavsett var du är och från vilken enhet som helst; dator, surfplatta eller mobiltelefon. Välj det som passar bäst för stunden. Att välja en virtuell PC jämfört med vanliga datorer har många fördelar, både för företaget och för den enskilde användaren.

  • Mobilitet och trygghet för medarbetarna
    Som medarbetare kan du komma åt hela din PC och alla dina applikationer, epost, kalenderbokningar och dokument, var du än befinner dig och oavsett vilken enhet du använder. Dessutom, om din dator går sönder eller blir stulen finns allt kvar i molnet – precis så som du lämnade det.
  • Säkerhet och enkelhet för IT-avdelningen
    Användarnas förändrade beteende ställer nya krav på IT-avdelningen. Med Excanto eDesktop® ligger företagets information i ett säkert Datacenter och inte på fysiska datorer, surfplattor eller mobiltelefoner som kan tappas bort eller bli stulna. Med Excantos underliggande DaaS-plattform är det enkelt att hantera dina virtuella PC. Via ett webinterface går det exempelvis att lägga till eller ta bort en virtuell PC.
  • Förutsägbarhet för ekonomiavdelningen
    Med Excanto eDesktop® är kostnaden per användare tydligt specificerad. Det gör det mer förutsägbart för ekonomiavdelningen. Dessutom flyttas merparten av kostnaden för datorer från att vara en investering (CAPEX) till en löpande kostnad (OPEX). Utöver det som är lätt att räkna på kan man även se att tiden som läggs på exempelvis strulande hårdvara minskar, vilket i sin tur ökar effektiviteten och minskar företagets ”dolda” kostnader.

Ladda ner produktblad – eDesktop