Cloud & Molntjänster

Ur användarens perspektiv är applikationerna utan tvekan det viktigaste i IT-miljön. Oavsett om det är standard- eller kundunika applikationer, molntjänster eller lokalt installerade, så är det affärskritiskt att ha lättåtkomliga och väl fungerande applikationer. Excanto hjälper dig som kund på flera olika sätt.

Publika molntjänster

Vi har valt ut några publika molntjänster som vi både säljer och levererar. När du tecknat avtal inför vi tjänsten i er miljö och ser till att ni kommer igång. Därefter kan ni teckna avtal med oss gällande löpande förvaltning och support.  Vi erbjuder t.ex. Microsoft Azure och MS Office365-suite, AWS cloud från Amazon – EC2, S3 och Data Transfer samt Cisco Umberella och andra säkerhetstjänster.

För att göra det ännu enklare för dig som kund har vi skapat paketlösningen Smarta Kontoret som innehåller Office365 / Microsoft365, Excanto Support och Excanto Managed Desktop till ett bra pris.

Excantos molntjänster

Excanto erbjuder ett antal egenproducerade molntjänster, t.ex. eDesktop – en virtuell PC som virtualiserar din PC och alla dina lokala applikationer. Din arbetsplats läggs helt enkelt i Excantos säkra moln som produceras i Svenska Datacenters. Denna typ av molntjänst brukar kallas ”privata molntjänster”.

Kundunika affärsapplikationer

För applikationer som inte kan eller bör läggas i publika molntjänster och därför körs lokalt hos kunden kan Excanto erbjuda drift och övervakning, och vi kan även leverera dessa via eDesktop – virtuell PC till vilken enhet som helst.

Hybrida molnlösningar

Publika, privata och lokala molntjänster ska inte ses som konkurrenter, utan som komplement till varandra. I vissa fall fungerar publika molntjänster bäst, i andra fall är det bättre att välja en av våra tjänster eller en lokal installation. Utgående från varje kunds behov rekommenderar vi den bästa hybridlösningen.

Allt måste fungera tillsammans

En enskild applikation är en del av företagets hela IT-miljö och ska fungera tillsammans med allt annat. Ibland är det enkelt och emellanåt kan det vara en riktig utmaning. Våra Technical Account Managers och våra Specialistkonsulter har lång och bred erfarenhet av komplexa IT-miljöer och kan lösa de flesta problem som dyker upp.